De Bogt-Westerbeer bij dementie

Man is blij met zijn zelfgemaakte modelboot
  • Een veilig thuis
  • Gezellig en sfeervol
  • Alles voor een goede dag
De basis voor een goede dag is oprechte aandacht en gezelligheid. Dat geldt zeker bij dementie. U vindt in De Bogt-Westerbeer altijd aardige mensen, een sfeervol huis en uitstekende begeleiding. Ritme in de dag, bekende gezichten, een huiselijke omgeving; hopelijk voelt u zich prettig in De Bogt - Westerbeer in Amsterdam-West.

De Bogt-Westerbeer: veilig wonen bij dementie

Naast liefdevolle aandacht is een veilige woonomgeving belangrijk bij dementie. In De Bogt-Westerbeer hebben we het huiselijk ingericht. Er is voldoende loopruimte, zodat ook mensen die graag rondlopen zich prettig voelen. U woont in een overzichtelijke en gestoffeerde kamer van 20 tot 30 vierkante meter. Richt uw kamer in met eigen meubels en persoonlijke spullen, zodat het snel als thuis voelt.

Samen wordt het gezellig

Overdag zijn we vaak te vinden in één van de twee gezamenlijke huiskamers. Een praatje maken, koffie drinken, een tijdschrift doorbladeren: het dagelijkse leven speelt zich af in de huiskamers. We luisteren er muziek en kijken televisie. Ook eten we gezamenlijk in de huiskamer. De binnentuin van De Bogt - Westerbeer is voor u rechtstreeks bereikbaar omdat onze afdeling op de begane grond ligt. Met mooi weer halen we graag even een frisse neus.

‘Toen we haar kamer hadden ingericht ontspande ze, zo tussen haar eigen spulletjes werd ze weer rustig.’
Annelies W.

Adres
Polanenstraat 6
1013 VW Amsterdam
(020) 756 18 00
Routebeschrijving

Zorg bij dementie

We willen u graag goed leren kennen, zodat wij beter voor u kunnen zorgen. Familie, vrienden en kennissen zijn dan ook alle dagen welkom. Zij kennen u het beste en kunnen ons helpen om u te leren kennen. Natuurlijk kunt u dag en nacht rekenen op deskundige begeleiding. We werken in vaste teams: u ziet bij ons steeds dezelfde aardige gezichten.

Bezig blijven

Knutselen, zingen, de tafel dekken, luisteren naar muziek, is er iets wat u graag wilt doen? Actief blijven is belangrijk. Met de activiteiten en bezigheden sluiten we zoveel mogelijk aan op uw interesses. Bij de Bogt - Westerbeer zijn veel activiteiten te doen.

Beschikbaarheid

Voor wonen in De Bogt - Westerbeer kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met wachttijden. Snel meer informatie? Bel een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

U kunt in De Bogt - Westerbeer komen wonen met een: 

  • zorgprofiel 4 & 5, met en zonder BOPZ (bij dementie)
  • zorgprofiel 4 & 6 op somatische grondslag
  • zorgprofiel 7 bij PG Interventie
  • Beschermd wonen (GGZ zorg): indicatie Wmo

Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst. Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: zorgprofiel per locatie.

Voor wonen in een verpleeghuis berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten verpleeghuis.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een rondleiding in De Bogt-Westerbeer? Of meer weten over de woonmogelijkheden? Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een zorgindicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

 

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!