Dagbesteding bij dementie

Heeft u beginnende dementie en zoekt u afleiding of leuke en zinvolle activiteiten? Wilt u misschien meer structuur in uw dag? Amstelring biedt fijne dagbesteding speciaal voor mensen met dementie. Met liefdevolle en professionele begeleiding, waar niets hoeft en alles mag.

Gezelligheid en begeleiding

Wilt u zelfstandig thuis blijven wonen en wat meer structuur in uw week? Of heeft uw mantelzorger tijd voor zichzelf nodig? Redenen om een Dagbesteding te bezoeken zijn:

  • gezelligheid en activiteiten samen met anderen
  • ondersteuning bij dagelijkse activiteiten
  • uw mantelzorger heeft tijd voor zichzelf nodig
  • medische ondersteuning tijdens dagactiviteiten

Eerst een lekker kopje koffie

Eerst een lekker kopje koffie en daarna samen iets doen. Bijvoorbeeld een spel, iets creatiefs, samen de krant lezen en wandelen. Muziek luisteren, knutselen, geheugentraining en beweging. Laat ons vooral weten wat uw hobby’s zijn en wat u interessant vindt om te doen.

Ritme in de dag

Tussen de middag eten we gezamenlijk. Als er bij dementie sprake is van een verstoord dag/nachtritme kan een dagbesteding daar positief in bijsturen. Professionele activiteitenbegeleiders en vrijwilligers zorgen dat het een heerlijke dag voor u is.

Bij dementie op jonge leeftijd

Voor uw 65e al te maken met dementie? Dan staat u waarschijnlijk nog midden in het leven. Een bijdrage leveren aan de maatschappij is dan vaak belangrijk. Dan kan bij Amstelring Dagbesteding Floriande.

Kennismaken

Wilt u een keertje komen kijken of vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met de dagbesteding bij u in de buurt:

Heeft u een andere vraag over Dagbesteding bij Amstelring? Bel 088 - 97 20 200 of stuur een mail naar dagbesteding@amstelring.nl.

Indicatie Dagbesteding

Voor Dagbesteding bij Amstelring heeft u een Wmo-indicatie nodig. Deze wordt verstrekt door uw gemeente.

Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst. Vraag hulp bij de dagbesteding in uw buurt of bel: 088 - 97 20 200

Kosten Dagbesteding

Voor Dagbesteding kan uw gemeente een eigen bijdrage innen. Lees meer over kosten dagbesteding.