Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijmakers gezocht voor gloednieuwe locatie De Nieuwe Sint Jacob

23 december 2021
Afbeelding van Blijmakers gezocht voor gloednieuwe locatie De Nieuwe Sint Jacob
In het voorjaar van 2022 opent Amstelring in hartje Amsterdam De Nieuwe Sint Jacob. Op deze historische locatie gaan we dementiezorg verlenen vanuit een sociale benadering. Voor het nieuwe team van De Nieuwe Sint Jacob zijn we op zoek naar Blijmakers. Oftewel: nieuwe collega's die elke dag het verschil willen maken voor de bewoners.

De Blijmakers gaan een nieuw team vormen, dat de ruimte krijgt om buiten de gebaande paden te gaan. Een team van échte aanpakkers die van nature aanvoelen waar iemand behoefte aan heeft. En met passie en durf liefdevolle aandacht geven. Daarom zijn de competenties van onze Blijmakers het meest belangrijk: communicatieve vaardigheden, samenwerken, zelfreflectie, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen.

Omgaan met de veranderende zorgvraag

Bij Amstelring is de mens doorslaggevend, niet het ziek zijn of de beperking. Met de mensen die zorg vragen én hun naasten zoeken we hoe zorg, ondersteuning en invloed bijdragen aan een waardevol leven van de cliënt. Oftewel: samen zeggenschap.

Locatiemanager Ingrid Schoenmaker: “Ons nieuwe team van De Nieuwe Sint Jacob gaat op een innovatieve manier om met de veranderende zorgvraag. De individuele behoefte van bewoners staat centraal, of ze nu een lichte of zware zorgvraag hebben. Dit vraagt een nieuwe manier van organiseren en een portie lef en creativiteit van het nieuwe team. Het talent en inzet van iedereen gebruiken we daarbij.”

Wie we zoeken

Ons team van Blijmakers bestaat uit collega’s met een zorgachtergrond, zoals verpleegkundigen en verzorgenden. Maar óók uit collega's zonder zorgdiploma. Ingrid: “Als iemand die solliciteert geen diploma in de zorg heeft is dat geen probleem. Wij bieden ze opleidingen en trainingen aan en kijken wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. En ondertussen worden zij door ervaren collega's ondersteunt en geholpen. Wij geloven dat dit dé manier is om de verschillende competenties in het team van Blijmakers te krijgen. Zo ontvangen onze bewoners de aandacht, liefde, zorg en welzijn die zij wensen.”

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over Team Blijmakers, De Nieuwe Sint Jacob of onze visie.

Delen op social media: