Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Welke typen zorg met verblijf biedt Amstelring?

Welk type huis met zorg past bij u en uw situatie? Hier vindt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden.


De meeste mensen blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Verhuizen naar een verpleeghuis of groepswoning is voor bijna iedereen een moeilijke stap. Soms is het onvermijdelijk. In andere gevallen kiezen mensen uit veiligheid voor een meer beschermde woonomgeving, omdat hulp dan dichterbij is.

Afhankelijk van uw zorgvraag, indicatie en behoefte kunt u bij Amstelring terecht in de volgende type huizen:


Seniorenwoning: zelfstandig met zorg dichtbij

Volledig zelfstandige woningen, meestal naast of in de buurt van een verpleeghuis, dus een veilig gevoel. Bij een seniorenwoning naast een Amstelringhuis kunt gebruik maken van de voorzieningen van het verpleeghuis en meedoen met activiteiten. Als u persoonlijke ondersteuning nodig heeft, zijn er diensten aan huishulp bij huishouden of thuiszorg. De woning huurt u via woningnet.nl, een woningcorporatie of makelaar. Meer over senioren- een aanleunwoningen.


Groepswonen: kleinschalig en huiselijk

Een huiselijke sfeer, het gezelschap van anderen en toch voldoende privacy. In een groepswoning heeft ieder een eigen woon/slaapkamer die geheel naar eigen smaak kan worden ingericht. In de gemeenschappelijke woonkamer met open keuken wordt gekookt, gegeten, de krant (voor)gelezen en vinden allerlei andere gezellige activiteiten plaats. Woonbegeleiders nodigen u en uw familieleden en vrienden uit om samen het gevoel van huiselijkheid te creĆ«ren.
Een groepswoning biedt doorgaans plaats aan 6-8 mensen. (Para)medische zorg is dichtbij of op afroep aanwezig. Er zijn groepswoningen voor mensen met dementie (pg) en groepswoningen voor mensen met lichamelijke problematiek (somatiek). Meer over groepswoningen.


Lees hier: Een groepswoning kiezen: welke stappen zijn er?


Verpleeghuis: alles dichtbij

Alle zorg, verpleging en (para)medische hulp is dichtbij. Als thuis wonen door ziekte, ouderdom of dementie niet meer gaat, dan is verhuizing naar een verpleeghuis (verzorgingshuis) een uitkomst.  Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week professionele zorg aanwezig.
U heeft in een verpleeghuis (verzorgingshuis) een eigen kamer of appartement, die u naar eigen smaak kunt inrichten. Rust en privacy is er gewaarborgd. Wie iets wil ondernemen en sociale activiteiten zoekt is in een  verpleeghuis op de allerbeste plek. Er zijn verschillende activiteiten waar u aan mee kan doen, niet alleen op de eigen afdeling maar ook in de centrale ruimtes. Vaak zijn er in een klassiek verpleeghuis nog extra voorzieningen zoals een kapper, restaurant en een winkeltje. Het aanbod per huis verschilt. Net als thuis speelt familieleden ook belangrijke rol en zij worden van harte uitgenodigd mee te helpen waar mogelijk. Meer over verpleeghuizen

Lees hier: Een verpleeghuis kiezen: welke stappen zijn er?

Revalidatieafdeling: herstellen

Een revalidatieafdeling is gericht op herstel, verbeteren van kracht en conditie en het leren omgaan met een nieuwe (lichamelijke) situatie. Na een ziekenhuisopname kunt u niet altjd meteen naar huis, zoals na een CVA (beroerte), operatie of oncologische behandeling. In een revalidatieafdeling ontvangt u begeleiding en ondersteuning gericht op herstel. Er zijn zorgverleners en behandelaren zoals een specialist ouderengeneeskundefysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut die therapie en oefeningen voorschrijven en helpen bij uw herstel. Meer over verpleeghuizen met een revalidatieafdeling.
 

Tijdelijk verblijf of ZorgHerberg: herstellen of uw mantelzorger ontlasten

De ZorgHerberg en de andere afdelingen voor tijdelijk verblijf zijn ideaal voor mensen die een aantal weken niet thuis kunnen wonen. Als uw mantelzorger overbelast is geraakt, als u na een ziekenhuisverblijf nog moet aansterken, als u het thuis even niet meer redt... dan kunt u tijdelijk bij ons wonen. U verblijft in een eigen kamer of appartement en bent welkom in de gemeenschappelijke woonkamer. Er zijn zorgmedewerkers en vrijwlligers om te helpen. En u kunt van alle voorzieningen in het huis gebruikmaken. In de ZorgHerberg in Amsterdam Oost is het ook mogelijk om op een vaste dag in de week/maand te komen logeren om de thuissituatie vrij af te geven.


Transferafdeling in VUmc: zorg na ziekenhuisopname

Een transferafdeling is er voor mensen die na behandeling in het ziekenhuis niet direct naar huis kunnen of wachten op een vervolgvoorziening. Een vervolgvoorziening is bijvoorbeeld een verpleeghuis, revalidatieafdeling of groepswoning. Lees meer over de Transferafdeling in VUmc.


Hospice: een waardige laatste levensfase

Een hospice is een veilige en huiselijke omgeving voor palliatieve zorg; zorg in de laatste levensfase. Wanneer genezing niet meer mogelijk is en er thuis niet voldoende begeleiding is, kan palliatieve zorg in een hospice de juiste keuze zijn. In een hospices ervaart u alle (gast)vrijheid, met voldoende privacy en ruimte voor persoonlijke wensen en voorkeuren. Een multidisciplinair team staan u en uw naasten bij met goede zorg, begeleiding en passende pijnbestrijding. Lees meer over de Hospices van Amstelring. 


Vragen over ons aanbod?

Neem contact met onze zorgbemiddelaar via 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of via het contactformulier.

Lees meer over:

 

Contact met Amstelring:

088 - 97 20 200 (lokaal tarief)

Stel uw vraag

 

Veelgestelde vragen