Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Verpleeghuis | verzorgingshuis

Verpleeghuis of verzorgingshuis van Amstelring

De meeste mensen blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Verhuizen naar een verzorgingshuis of verpleeghuis is voor bijna iedereen een moeilijke stap. Toch is het soms onvermijdelijk. Bijvoorbeeld als u last heeft van chronische ziektes als COPD, hartfalen, diabetes, osteoporose, reuma, Parkinson, CVA, dwarslaesie, amputaties, oncologische aandoening ouderdom of dementieIn sommige verpleeghuizen kunt u terecht voor revalidatie of tijdelijk verblijf.

Mensen met dementie of een lichamelijke aandoening kunnen ook terecht in één van onze kleinschalige groepswoningen. Bekijk hier het overzicht met alle huizen van Amstelring.


Eigen regie en zorg dichtbij

U woont beschermd en behoudt zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven. U kunt rekenen op 24 uur per dag, 7 dagen per week verzorging en ondersteuning van professionele zorgverleners. Zij zijn betrouwbaar en betrokken en staan altijd voor u klaar, ook als u zware zorg nodig heeft.

Heeft u last van angst of eenzaamheid of wilt u makkelijker bewegen? (Para)medische zorg is meestal aanwezig in het verpleeghuis of verzorgingshuis. Zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, muziektherapeut of geestelijk verzorger.

Voor sommige mensen met dementie is het belangrijk om bewegingsruimte te hebben. Het vrij kunnen lopen door een deel van een huis of een tuin is dan prettig. In een verpleeghuis of verzorgingshuis kan dit in een veilige omgeving.


Privacy maar niet alleen

Bewoners van onze verpleeghuizen hebben allemaal een eigen kamer of appartement. Wilt u andere bewoners ontmoeten of mee doen aan activiteiten, dan kunt u terecht in één van de gemeenschappelijke ruimtes. Onze activiteitenbegeleiding biedt u activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, bewegen en sociale bezigheden. In een verpleeghuis is altijd wel iets te doen.

In de verpleeghuizen van Amstelring zijn handige voorzieningen zoals een winkeltje, kapper of een restaurant in het huis aanwezig. Zo kunt u ook een beetje uit in eigen huis.
 

Samen met familie en vrienden

Vroeger nam de verpleging alle zorg over als vader of moeder naar een verzorgingshuis ging. In de loop der jaren is de positie van de mantelzorger, familie en vrienden echter belangrijker geworden. Niet alleen omdat er minder geld beschikbaar is voor zorg personeel. Maar ook omdat de mantelzorger samen met de bewoner weet hoe het thuis ging en wat de persoonlijke wensen en levensstijl zijn. In de verpleeghuizen en verzorgingshuizen van Amstelring doen we er alles aan om zowel de bewoner als de mantelzorger zich thuis te laten voelen. We bepreken graag met u wat alle mogelijkheden zijn.


Verschil tussen verzorgingshuis of een verpleeghuis

In een verzorgingshuis gingen vroeger mensen wonen die niet meer zelfstandig thuis konden wonen maar (nog) geen behandeling of zware zorg nodig hadden. Omdat mensen steeds langer thuis blijven wonen, wordt deze groep mensen steeds kleiner. In een verpleeghuis wonen mensen die zwaardere zorg en ook behandeling en begeleiding nodig hebben.


Aanmelden voor een verpleeghuis

Wilt u meer informatie over de verzorg- en verpleeghuizen van Amstelring? Onze zorgbemiddelaars helpen u verder. Bijvoorbeeld met het aanvragen van een indicatie of het regelen van een rondleiding of kennismaking.

Bel 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) en u wordt doorverbonden naar de zorgbemiddelaar van een huis bij u in de buurt. U kunt ook per mail contact opnemen met een zorgbemiddelaar.

Wilt u meer informatie over zorgzwaartepakketten en hoe snel u terecht kunt in een van onze verzorg- en verpleeghuizen of dagbesteding. Bekijk dan ons overzicht met wachttijden.


Alle verzorg- en verpleeghuizen


Bekijk hier alle Groepswoningen van Amstelring. 


Meer informatie


Lees meer over