Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Revalidatie afdelingen


Na een operatie of behandeling kunt u niet altijd meteen naar huis. Een revalidatieperiode met zorg van paramedici zoals de fysiotherapeut en ergotherapeut betekent dat u daarna sterker en gezonder naar huis kunt.


Na operatie of ziekte

Na een operatie of ziekte is revalideren vaak noodzakelijk. Dat kan zijn als u te maken heeft gehad met:
  • Operatie na een botbreuk
  • Darmoperatie
  • Hart- of vaatoperatie
  • Operatie voor een nieuwe knie, heup of heupkop
  • Amputatie
  • Longontsteking
  • Herseninfarct, beroerte of CVA
  • Behandeling voor kanker


Behandeling op maat

Revalideren betekent: handelingen opnieuw leren. U moet bijvoorbeeld weer leren lopen, praten, uzelf wassen en aankleden. In een periode tussen de drie weken en drie maanden wordt gewerkt aan uw herstel. U ontvangt zorg, begeleiding en ondersteuning van de specialist ouderengeneeskunde en andere deskundigen. Het kan zijn dat u ook fysiotherapie, logopedie en ergotherapie krijgt. Therapie en oefening helpen u bij uw herstel en het leren omgaan met uw beperkingen.

Alle revalidatie afdelingen van Amstelring


Transferafdeling in het VUmc

Voor zorg van hoge kwaliteit werken wij samen met VU medisch centrum in de Transferafdeling van Amstelring. Op deze speciale afdeling in het VUmc verblijft u als de behandeling in het ziekenhuis is afgerond, maar u nog niet voldoende bent hersteld om naar huis te gaan. Of u wacht op een geschikte plaats in een revalidatieafdeling.


CVA Revalidatie Afdelingen

Amstelring heeft twee professionele afdelingen voor CVA-revalidatie:


Wilt u meer informatie over revalideren bij Amstelring?

Onze zorgbemiddelaars helpen u graag. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een indicatie, het regelen van een rondleiding of kennismaking in één van onze verpleeghuizen en ze geven antwoord op al uw vragen. 
Neem contact op met een zorgbemiddelaar
Bel: 088 - 97 20 200 (lokaal tarief)