Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Kleinschalig wonen dementie

Kleinschalig wonen is gezellig en huiselijk, daarom kiezen steeds meer mensen voor de groepswoningen van Amstelring.Als thuis wonen met dementie niet meer gaat, hoeft u niet direct aan een opname in een ‘klassieke’ verpleeghuisafdeling te denken. Verhuizen naar een groepswoning van Amstelring is een prettige tussenvorm. Het is wonen net als thuis, kleinschalig wonen en ook aangenaam wonen.

Kleinschalig wonen dementie

Groepswonen biedt u een veilige plek. Een plek waar u zich thuis kunt voelen, want een huiselijke omgeving is juist nu belangrijk. U heeft uw eigen kamer waar u omringd bent met uw eigen spullen. In de gezamenlijke woonkamer kunt u met medebewoners praten, muziek luisteren, televisie kijken, eten, enzovoorts. Als u wilt, doet u mee met het huishouden, natuurlijk naar eigen vermogen en interesse.

Persoonlijke zorg en aandacht

Met dementie kunt u nog veel zelf. Maar professionele zorg en begeleiding is ook nodig. Daarom zijn onze woonbegeleiders 24 uur per dag aanwezig voor deskundige ondersteuning en zorgverlening. Zij vormen een hecht team zodat u vertrouwde gezichten ziet. Er is oog voor uw persoonlijke situatie en we gaan uit van wat u (nog) zelf kunt. Onze medewerkers zijn betrouwbare en betrokken professionals met een luisterend oor. Kleinschalig wonen met medische en paramedische zorg binnen handbereik.

Net als thuis: samen met familie en vrienden

Het leven draait natuurlijk niet om zorg alleen. Al uw familieleden, vrienden en kennissen blijven gewoon meedoen wat ons betreft. Zij dragen net als thuis bij aan de gezelligheid, activiteiten en afwisseling. Zo wordt het leven in de groepswoning prettiger voor iedereen, ook voor bewoners die zelf nog maar weinig sociale contacten hebben.

Informatie en aanmelden

Amstelring heeft losstaande groepswoningen voor mensen met dementie en inpandige groepswoningen voor mensen met dementie (in een verpleeghuis). In de linkerkolom van deze pagina vindt alle groepswoningen voor mensen met dementie.

De zorgbemiddelaars van Amstelring helpen u graag bij het aanvragen van een indicatie, het regelen van een rondleiding of kennismaking en geven antwoord op al uw vragen. Bel: 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in.