Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Aanleunwoning en seniorenwoning

Wilt u volledig zelfstandig wonen, maar wel in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis? Bekijk dan de seniorenwoningen die dichtbij een Amstelring huis liggen. Seniorenwoningen worden ook wel aanleunwoning, wibo-woning of serviceflat genoemd.

Aanleunwoning

Een aanleunwoning heeft een directe verbinding met het naastgelegen verpleeghuis of verzorgingshuis, via een interne gang. Dit maakt het handig en veilig om gebruik te maken van het restaurant van het verpleeghuis of om mee te doen aan activiteiten. Vaak is er alarmopvolging geregeld met het verpleeghuis.
 

Voormalige wibo-woning

Amsterdam kende vroeger wibo-woningen (wonen in beschermde omgeving). De term wordt niet meer gebruikt, maar veel van deze kleine complexen worden nog wel voornamelijk door senioren bewoond. Een complex met voormalige wibo-woningen ligt op loopafstand van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Senioren huren zelfstandig een appartement. Vaak maken meerdere bewoners gebruik van wijkverpleging, hulp bij het huishouden of diensten aan huis.


Serviceflat

Een serviceflat is vaak wat grootschaliger dan een wibo-woningen complex. Senioren wonen er zelfstandig in een appartement, en betalen via de servicekosten iets extra’s voor bijvoorbeeld een huismeester of een ontmoetingsruimte. Vaak heeft het wijkzorgteam er spreekuur of is er een ontmoetingsruimte in de flat.
 

Informatie en aanmelden

U kunt zich via Woningnet aanmelden voor een seniorenwoning. Kijk voor meer informatie op www.woningnet.nl