Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Bezoek op locatie

16 juni 2020
Afbeelding van Bezoek op locatie
Ondertussen is op alle locaties van Amstelring bezoek weer mogelijk. De bezoekregeling verschilt per locatie. De betekenis is echter overal hetzelfde: het weerzien doet elk mens zo goed! Omdat bezoek zo fijn én nodig is, blijven we zorgvuldig de richtlijnen toepassen en zullen waar we kunnen, de mogelijkheden voor bezoek volledig benutten.

Alle locaties van Amstelring zijn momenteel coronavrij. Om dat zo te houden, gelden bij Amstelring nu de volgende richtlijnen:

  • de bezoekregeling wordt in fases uitgebreid. Een fase duurt minimaal 2 weken. De locatiemanager bepaalt of en hoe de bezoekregeling verder uitgebreid kan worden.
  • in fase 2 zijn meerdere vaste bezoekers per bewoner toegestaan. Er kunnen echter per bewoner maximaal 2 bezoekers tegelijk op bezoek komen.
  • bezoek vindt uitsluitend plaats op afspraak.
  • bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een paar vragen als gezondheidscheck.
  • van elke bezoeker worden gegevens geregistreerd.
  • de hygiënemaatregelen moeten worden opgevolgd.
  • van de aangegeven route in het huis mag niet worden afgeweken.

Registratie gegevens bezoeker

Mocht er sprake zijn van een nieuwe besmetting op locatie, dan moet er een contactonderzoek worden uitgevoerd. Contactonderzoek houdt in dat alle contacten van de nieuw vastgestelde coronapatiënt worden benaderd en instructie krijgen voor 14 dagen zelfisolatie in het eigen huis. Het gaat om de contacten die er zijn geweest in de twee dagen voorafgaand aan de start van de eerste ziekteverschijnselen. De GGD voert dit contactonderzoek uit. Doel hiervan is dat verspreiding van het virus in het land zoveel mogelijk beperkt wordt.

Om dit contactonderzoek te kunnen uitvoeren wordt iedere bezoeker geregistreerd. Deze gegevens worden 7 dagen bewaard. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw gegevens om. Indien nodig zullen wij deze alleen delen met de GGD.

Delen op social media: