Terug naar het nieuwsoverzicht

Amstelring en DUWO: studentenhuisvesting

11 juli 2019
Amstelring tekent voor huisvesting bij DUWO voor leerlingen zorgopleiding
Amstelring heeft op 11 juli 2019 een intentieovereenkomst ondertekend met studentenhuisvester DUWO. DUWO wil grond aankopen van Amstelring aan de Laan van Kronenburg in Amstelveen, om er studentenkamers te bouwen. Onderdeel van de intentieovereenkomst is dat Amstelring van DUWO de beschikking krijgt over 100 woningen voor leerlingen van Amstelring en dat DUWO een locatie zoekt die Amstelring kan gebruiken voor tijdelijke huisvesting van cliënten tijdens noodzakelijke (ver)bouwplannen van verpleeghuizen.

De grond die DUWO van Amstelring wil kopen ligt aan de Laan van Kronenburg in Amstelveen. Op dit perceel stond ooit een woonzorgcomplex, maar er mag geen zorglocatie terugkomen vanwege de geldende wettelijke regels in dat gebied. DUWO zou op deze grond graag studentenwoningen willen bouwen. Vanuit het huidige bestemmingsplan is dat nog niet mogelijk, maar DUWO hoopt dat daar snel verandering in komt.

Goed voorbereid

De intentieovereenkomst tussen DUWO en Amstelring is op donderdag 11 juli 2019 ondertekend. DUWO en Amstelring zijn bijzonder blij met de voorgenomen aankoop. Ivo van der Klei, bestuurder Amstelring: “Wij zijn trots op deze intentieovereenkomst, omdat die zorgt dat we op korte termijn voor onze leerlingen huisvesting kunnen realiseren in de directe omgeving van Amsterdam. Leerlingen die bij ons de MBO-opleiding tot Verzorgende doen hebben dan gegarandeerd een woning tijdens hun studie bij Amstelring. Ook weten ze dat hun woning betaalbaar is, omdat de woningen binnen de sociale huursector vallen. We hopen daarmee ook leerlingen van buiten Amsterdam betere faciliteiten te kunnen bieden.”

DUWO-bestuursvoorzitter Heleen de Vreese voegt daar aan toe: “Als aanstaande eigenaar van deze grond kunnen we goed meepraten over de invulling van Kronenburg. En als we hier straks inderdaad kunnen bouwen, krijgt de regio Amsterdam er een forse hoeveelheid nieuwe en betaalbare studentenwoningen bij. Daarmee is de kamernood niet opgelost, maar het is wel een heel grote stap in de goede richting. En voor DUWO geldt natuurlijk ook dat dit de perfecte versterking voor Uilenstede zou zijn.” 

Gebiedsontwikkeling Uilenstede

Het kavel maakt deel uit van het gebied waar de gemeente Amstelveen ruimte wil bieden voor de bouw van een flink aantal studentenkamers in het gebied Kronenburg, als onderdeel van de transformatie naar een modern woon-werk gebied. Daarvoor heeft de gemeente onlangs een gebiedsvisie vastgesteld en een nieuw  bestemmingsplan in voorbereiding genomen. De gemeente werkt daarbij nauw samen met alle eigenaren in het gebied. Gemeente Amsterdam, Metropoolregio Amsterdam en Provincie Noord-Holland zijn groot voorstander van nieuwe studentenhuisvesting op deze plek.

Delen op social media: