Amstelring Plus 2-2023

CULINAIR 23 Bereiding • W as en snijd de aardappelen in blokjes van ca 1 ½ cm. Verhit een koekenpan of hapjespan met olijfolie en roerbak de zoete aardappel in ca 10-15 minuten gaar. Doe een deksel op de pan voor een kortere bereidingstijd. Prik met een vork om te voelen of de aardappelblokjes goed gaar zijn. • S nijd de lente-ui in fijne ringen, voeg ¾ deel toe en bewaar de rest voor garnering. Voeg de spinazie en pompoenpitten toe en laat de spinazie slinken. Breng op smaak met versgemalen peper. • B ak in de tussentijd de eieren naar wens en breng op smaak met versgemalen peper. • S erveer de zoete aardappelen met de gebakken eieren en garneer met de rest van de lente-ui ringen en de geraspte kaas. Dit recept komt uit het Online Leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. Tamara heeft een enorme passie voor voeding en leefstijl. Haar missie is Nederland gezonder maken. Een lekker en gezond ontbijtje met zoete aardappel, verse spinazie en eieren. Perfect om ’s ochtends meteen uw eerste portie groente binnen te krijgen. Recept voor 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten • 2 zoete aardappelen • 4 el olijfolie • 1 lente-ui • 70 gr verse spinazie • 40 gr pompoenpitten • Versgemalen peper • 4 eieren • 2 el geraspte kaas naar wens Hartige ontbijt bowl Foto: Danique Collins

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=